X
Bientôt fans, merci !
Pourquoi pas vous ?
Facebook J'aime Paris 1
Accueil » Institut Pierre Renouvin » Les revues » Le bulletin de l'Institut Pierre Renouvin » Tous les bulletins » Bulletin n°50 - Alimentation et relations internationales - décembre 2019

Bulletin n°50 - Alimentation et relations internationales - décembre 2019

Sommaire du numéro

Éditorial

François-Xavier Nérard


Victoria Afanasyeva

Cafés With No Alcohol in Paris:

A Temperance Initiative by and for foreigners in the Late 19th Century


Séverine Boué

Receptions at the French Residency in Washington:

A Gastronomic Showcase for France a Diplomatic Tool for the Ambassadors (from 1893 until Today)


Jean Gecit

Radioisotopes, an Answer to Agricultural Issues in West Africa (1964-1971)


Jae Yeong Han

Korean Gastronomy, an Aspect of International Relations


Daniele Zappalà

The historical origins and contemporary motives of France-Italy relations in a gastronomic point of view


Gilles Fumey

Chocolate: A Curious Swiss Affair


Marion Godfroy-Tayart de Borms

From Head Chef to Cook in the XIXth Century:

Shaping the Chef through Marie-Antoine Carême’s Career


Catherine Horel

The Myth of the Viennese Cuisine


Christina Wu

The Taste for Diplomacy. Interview with Zainal Arif Mantaha, ambassador of Singapore to France

 

Initiates file download

Cliquez sur l'icône ci-dessus pour télécharger ou lire le Initiates file downloadBulletin 50 de l'institut Pierre Renouvin en PDF